Renzo Masi Contrappasso 2020
Beschrijving
Deze wijn wordt volgens de 14e-eeuwse Toscaanse Governo-methode gemaakt.
De druiven komen van verschillende wijngaarden in Toscane.
De Sangiovese wordt op het gebruikelijke moment geplukt.
De Syrah wordt later geplukt, en is daardoor extra rijp.
De Syrah-druiven worden kort te drogen uitgehangen, zodat de smaak zich concentreert. De druiven worden apart vergist en worden daarna geblend.KleurIntens robijnrood.
GeurFruitig, met tonen van aardbei, frambozen en bramen.SmaakZwoel en vol. Zacht. Aangename 'kick' van de ingedroogde Syrah, met frisheid van de Sangiovese.Serveren bijLekker bij een pizza pepperoni of stevige Toscaanse maaltijd.
Over het wijnhuis Masi.
De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900.
Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken.
Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de wijngaarden van Rufina.
Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
Kleur: Intens robijnrood.
Geur: Fruitig, met tonen van aardbei, frambozen en bramen.
Smaak: Zwoel en vol en zacht.
Aangename 'kick' van de ingedroogde Syrah, met frisheid van de Sangiovese.
Serveertemperatuur: 16-18 °C
James Suckling: 90
Perswijn: 15,5/20
Appellatie: IGP Rosso di Toscana
Jaartal: 2020
Alcoholpercentage: 13,5%