Renzo Masi Erta e China 2020 ACTIE
Beschrijving
Prima 3.9 op Vivino.
De Renzo Masi "Erta e China" presenteert zich diep robijnrood van kleur en fruitig in het boeket. De druivensoorten Sangiovese en Cabernet Sauvignon zorgen voor de intense kleur en het complexe aroma.
De Cuvée Renzo Masi "Erta e China" is gemaakt van gelijke delen van de druivensoorten Sangiovese en Cabernet Sauvignon. De twee rode druivensoorten worden apart geoogst en gefermenteerd. Na het blenden rijpt de wijn 14 maanden in Barrique vaten.
In het glas schittert deze rode wijn in een diep robijnrood, terwijl violette reflecties dansen in het licht. Rood en zwart fruit bepalen het intense en complexe boeket. Er is ook een vleugje vanille. Deze elegante wijn is net zo fruitig in de mond. De afdronk is langdurig en met een subtiele noot van citrusschil.
De Renzo Masi "Erta e China" is het lekkerst bij een drinktemperatuur van 16 tot 18 °C. Deze rode wijn uit Toscane blijkt ook een lekker aperitief te zijn. Zo komen jij en je gasten in de stemming voor een gezellige stemming. Daarnaast gaat hij als veelzijdige tafelwijn goed samen met traditionele Italiaanse gerechten.
Vinificatie.
Beide druiven worden apart gevinifieerd.
Na de gisting wordt de wijn geblend en rijpt het nog 14 maanden op (gebruikt) Frans eikenhout voordat het wordt gebotteld.
Kleur: Paars.
Geur: Zwarte bes, kersen en bessen met hinten van vanille en ceder.
SmaakVolle wijn met rood fruit (rode bessen, kersen) en vanille, zijdezachte tannines en een fruitige afdronk.
Serveren bij: Lekker bij rood vlees (rib-eye, biefstuk).
Ook heerlijk bij steak tartare.
Serveertemperatuur: 16-18 °C
James Suckling: 91
Perswijn: 15,5/20