SAN MARZANO, PUGLIA IGP I TRATTURI NEGROAMARO 2022 VIVINO 3.8 11+1

€ 8,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-3 dag(en)

Beschrijving

Vivino 3.8


We waren het tijdens onze proefmomenten unaniem eens, en dat gebeurd niet zo heel vaak!!!!


Wat een fijne wijn: enorm zacht en een plezier voor alle zintuigen!


De geur is breed en prachtig. Je ruikt wilde aardbeien, zwarte bessen maar ook specerijen en tijm. Op en top Italie! De geur is onweerstaanbaar; je wil een slok nemen. San Marzano Tratturi Negroamaro is vol, zacht en enorm uitgebalanceerd. Smaken van intens rood fruit tintelen je smaakpapillen. Je fijne kruidje doet wonderen voor de smaak! Geniet van deze wijn tijdens het aperitief, en sta versteld van de ongelofelijke kwaliteit die San Marzano te bieden heeft.


100% Negroamaro.


Aroma's van wilde aardbeien, zwarte bessen, specerijen en thijm in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans. Een plezierig glas wijn met een intense, fruitige afdronk.


Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.


Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.


Expositie
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.


Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.


Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel de tweede en derde week van september.


Vinificatie
Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt enkele maanden "sur Lie".


Lekker bij:
Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, vleesgerechten en rijpe kazen.